©  Photo News

Stad kent KV Mechelen extra waarborg van 5 miljoen toe

De Mechelse gemeenteraad heeft maandagavond het licht op groen gezet om KV Mechelen een extra waarborg toe te kennen van 5 miljoen euro.

De verhoging van de borgstelling tot in totaal 17 miljoen moet de voetbalclub in staat stellen om voordeliger te lenen en haar beleidsplan KVM2025 uit te voeren. Het belangrijkste project is de afwerking van het nieuwe stadion met ook investeringen in energiebesparende maatregelen en in fietsenstallingen.

Tegelijk werd de herschikking van leningen goedgekeurd naar lange termijn. De gemeenteraad heeft het schepencollege gemachtigd om de overeenkomst rond de waarborg van een lening verder af te ronden. Het stadsbestuur (Vld-Groen-m+) kon voor het dossier rekenen op de goedkeuring van oppositiepartijen N-VA, CD&V en Vlaams Belang. Sp.a en PVDA hebben zich bij de stemming onthouden. Eind mei werd een beslissing over de borg op vraag van de oppositie nog uitgesteld.

LEES OOK: Malinwa vraagt stad om extra borg: “Als wij niet meer kunnen betalen, wordt u eigenaar van een stadion van 46 miljoen”

LEES OOK: Malinwa moet nog wachten op stadswaarborg van 5 miljoen euro om stadion af te werken

 Svh

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws