©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse K. krijgt compleet ander gelaat en laat achttien spelers vertrekken

Twee dagen voor de eerste training laat Lierse K. in zijn kaarten kijken wat de kern voor volgend seizoen betreft. In zijn drang om een nieuw rampjaar te vermijden halen de Pallieters de bezem grondig door de selectie. Nadat de voorbije weken een tiental nieuwkomers werden aangekondigd, moet nu ook een dozijn eindecontractspelers de club verlaten.

Lierse krijgt weldra een compleet nieuw gezicht. De jongste weken al lieten de Lierenaars een tiental nieuwe jongens aanrukken, niet zelden met een staat van verdienste in 1B. Dat die veelvuldige personeelswijzigingen een impact zouden hebben op de huidige kern was toen al duidelijk. Maar pas maandag kwamen de Pallieters officieel met een waslijst aan vertrekkers naar buiten.

Al een poosje was duidelijk dat Lierse afscheid zou nemen van Yoni Buyens en Thomas Wils, twee clubjongens die na de jaarwisseling al in ongenade waren gevallen. Maar ook Jonas Vinck mag in zijn tweede ambtstermijn al na één seizoen opkrassen. Te duur, te weinig rendement. Voor Kino Delorge, Youssef Boulaouali, Matthiece Nelissen, Augusto Da Silva, Nick Kuijlaars, Jordi Maus en de doelmannen Thibaut Rausin, Bo Geens en Thomas Rosala (allen einde contract) werden intussen al vervangers aangetrokken. Jasper Sols kreeg ondanks een nog lopende verbintenis eerder al te horen uit te mogen kijken naar een nieuwe uitdaging en trok naar Dessel Sport. Jonathan Kindermans verkoos dan weer zelf op een lager niveau te gaan voetballen, terwijl Seppe Maesen meer aan spelen wou toekomen en die kansen bij SK Heist hoopt te krijgen. Kassim Doumbia en Francesco D’Onofrio waren eerder al afgeschreven. Het contract van huurling Alessio Allegria werd niet verlengd.

Ondanks het veelvuldige komen en gaan is de activiteit op het Lisp nog niet ten einde. Zo wordt er zeker nog een bijkomende spits aangetrokken en daarnaast ook nog uitgekeken naar een aanvallende middenvelder. Voor de Lierenaars blijft het vandaag overigens ook nog onduidelijk in welke reeks de club straks uitkomt. Wordt er in 1A volgend seizoen toch nog met 18 clubs gevoetbald, dan neemt Lierse immers een vrijgekomen plaats in 1B in. Anders willen de Pallieters een rol van betekenis vertolken in eerste nationale, de vroegere eerste amateurklasse. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kurt Guldentops

Meer sportnieuws

MEER OVER Lierse K.