Clément Tainmont en zijn zoontje vieren de promotie met KV Mechelen. ©  BELGA

Tainmont neemt emotioneel afscheid van Malinwa: “Geel en rood staan voor altijd in mijn hart gegrift”

Het verhaal van Clément Tainmont (34) bij KV Mechelen is geschreven. De Fransman die zich onsterfelijk maakte met het doelpunt van de promotie kreeg geen nieuw contract en moet dus op zoek naar een nieuwe club. Maar niet voor hij afscheid neemt van zijn geliefde Kakkers.

Clément Tainmont kroop maandag in zijn pen en deelde zijn schrijfsels op Facebook.

“Vandaag is het tijd voor mij om de pagina over KV Mechelen om te slaan. Of beter, pagina‘s. In 2,5 jaar heb ik alles meegemaakt wat een voetballer kan meemaken: degradatie, promotie, kampioenschap en bekerwinst na een onwaarschijnlijk avontuur. En dan nog het laatste seizoen waarin we zesde eindigden en toonden dat de club een mooie toekomst tegemoet gaat.”

“Altijd heb ik 100% van mezelf gegeven voor deze club. Het was misschien niet in zoveel speeltijd als ik had gewild, maar ik vertrek hier toch met een gevoel van voldoening.”

“Ik had ook een sterke band met de supporters van deze fantastische club. We hebben samen veel beleefd, waaronder de apotheose van de promotiefinale tegen Beerschot. Beste Kakkers, dat doelpunt zal altijd voor kippenvel blijven zorgen. De golf doorheen het stadion, de explosie van vreugde, de tranen die toen gevloeid zijn. Mijn grootste trots is dat ik daarmee voor altijd een plaatsje zal hebben in jullie herinneringen en in de geschiedenis van deze club. Enorm bedankt voor alles wat jullie me gegeven hebben.”

“Bedankt aan al het personeel van de club, aan de vrijwilligers, aan de mensen in de schaduw die ervoor zorgden dat we nooit iets tekort kwamen (Marc Bols, Johan van den Dries, Paul, het personeel van de kantine...). Bedankt aan teammanager Michael die zich zo inzet voor de club en elke speler. Bedankt natuurlijk ook aan mijn medespelers en de technische staf.”

“Nu maak ik me op voor een nieuw project, waar ik verder kan groeien en gelukkig kan zijn. Ik ben klaar om, nog een laatste keer, alles te geven voor de volgende ploeg die ik mag vertegenwoordigen.”

“Geel en rood zullen voor altijd in mijn hart gegrift staan. Helaas heb ik door het coronavirus niet meer de kans gekregen om afscheid te nemen en jullie allemaal te bedanken, maar ik zal nooit vergeten hoe jullie me gesteund hebben toen mijn vertrek aan het einde van het seizoen werd aangekondigd. Op deze manier wil ik het jullie toch eens zeggen: bedankt en tot ziens. Nooit vaarwel. Kakker voor altijd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

yala

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws