©  Photo News

Belgisch kampioenschap tijdrijden gaat op 20 augustus door in Koksijde: wie volgt Wout van Aert op?

Het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor profs (mannen en vrouwen) gaat door op de voorziene datum van 20 augustus in Koksijde. Het schepencollege van de kustgemeente zette het licht op groen. Tot opluchting van Belgian Cycling en de tijdrijders. Indien het op 20 augustus niet lukte, zou het uitermate moeilijk zijn geweest om alsnog een nieuwe datum te vinden.

Het wordt een leuke, technische omloop waarbij er gestart wordt in Koksijde-Bad, daarna gaat het richting de Hoge Blekker, de hoogste duin van onze kust wordt opgereden, en door het natuurreservaat De Doornpanne om dan ook nog een portie van de landingsbaan van het vliegveld mee te nemen. Het rondje is 13 kilometer lang. De finish is in Koksijde-Dorp, ter hoogte van de accommodatie van de Tennis- en Padelclub.

“Als echte wielergemeente zijn we ontzettend tevreden dat het BK tijdrijden kan doorgaan”, vertelde Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde. “Corona gooide roet in het eten, maar uitstel is geen afstel. We kijken met z’n allen uit naar dit topevent.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wout van Aert kan dus clashen met Victor Campenaerts, Thomas De Gendt en andere Remco Evenepoels met de driekleur als inzet. Vorig jaar reed Van Aert na een fantastisch Critérium du Dauphiné in Middelkerke in een ongemeen boeiend kampioenschap iedereen naar de filistijnen.

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws