De moeder en dochter hadden in totaal zeven kilogram goud bij zich. ©  Politiezone Antwerpen

Franse moeder en dochter opgepakt met kilo’s goud en juwelen

Het Team Goudi van de Antwerpse politie heeft zondag een Franse moeder en dochter opgepakt, het duo had in totaal zeven kilogram goud en juwelen bij zich. De herkomst van de waardevolle goederen wordt onderzocht.

Inspecteurs van het in de Diamantwijk actieve Team Goudi, dat onder meer heling van gestolen juwelen onderzoekt, zagen zondagmiddag een luxewagen met Franse nummerplaten schijnbaar doelloos rondrijden in de wijk. “De wagen en de inzittenden werden gecontroleerd”, zegt de politiezone Antwerpen. “Er werden vier goudstaven aangetroffen met een totaal gewicht van vier kilogram. In de auto lag ook nog bijna drie kilogram oud goud.” Het ging volgens de politie onder meer om gouden juwelen waar de edelstenen uit verwijderd waren. “Er werd ook een Rolex-horloge in beslag genomen”, zegt de politie. “De herkomst van het goud zal verder onderzocht worden.”

De inzittenden van de wagen, een 58-jarige vrouw en haar 37-jarige dochter, werden ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze werden aangehouden op verdenking van witwas en heling. De 15-jarige kleinzoon mocht na verhoor beschikken. De dames verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen. De advocaat van de dochter, mr. Brecht Pype, wilde maandag niet reageren.

De exacte waarde van het goud en de juwelen moet nog bepaald worden. De goudstaven alleen zouden met de huidige hoge goudkoers om en bij de 200.000 euro waard zijn.

sare

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio