©  EPA-EFE

Wimbledon is volgend jaar niet meer verzekerd tegen pandemie

Het tennistoernooi van Wimbledon, dat zonder coronacrisis vandaag had moeten beginnen, zal volgend jaar niet meer kunnen rekenen op de verzekering, waardoor de financiële gevolgen van het uitstel van dit jaar zullen worden gecoverd. Toernooi-organisator Richard Lewis bevestigde dat tegenover The Telegraph.

Bron: BELGA

Het grandslamtoernooi in Londen zal dit jaar geen financiële hinder ondervinden door het uitstel omwille van de coronapandemie. De organisatie betaalde namelijk al zeventien jaar een jaarlijkse premie voor een verzekering die zou instaan voor de financiële gevolgen bij een pandemie.

Dezelfde procedure is volgend jaar echter niet meer mogelijk. “In de huidige situatie is het onmogelijk zo’n verzekering af te sluiten voor een extra jaar”, legde Lewis uit.

Het internationale tenniscircuit ligt tot eind juli stil omwille van de coronacrisis. De US Open wordt tussen 31 augustus en 13 september het eerste grandslamtoernooi voor de spelers, weliswaar achter gesloten deuren. Twee weken later begint Roland Garros.

Meer sportnieuws