Archiefbeeld. © Wim Hendrix

Ex-politicus Louis Convents schuldig aan mensenhandel en verkrachting, Van Sande vrijgesproken

Edegem
vdaa, jtp

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Edegemse zakenman en ex-politicus Louis Convents veroordeeld tot zeven jaar celstraf wegens mensenhandel, verkrachting en belaging. Convents werd op de zitting in de boeien geslagen en afgevoerd naar de gevangenis.

LEES OOK: Schuldig aan mensenhandel en verkrachting, maar wie is ex-politicus Louis Convents nu eigenlijk?

Convents, die in Edegem politiek actief was, handelde volgens de rechtbank als een pooier door jonge prostituees in huis te nemen en een deel van hun inkomsten op te eisen. De rechtbank vond het ook bewezen dat hij drie van hen verkracht had. De rechter sprak ook een boete van vijf keer 1.000 euro uit per slachtoffer. De advocaat van Louis Convents, Walter Damen, sprak tijdens de behandeling van het proces van een karaktermoord op zijn cliënt. De rechtbank meent echter dat de verklaringen van de slachtoffers geloofwaardig zijn en acht Convents over de hele lijn schuldig.

Advocaat Walter Damen beet een tweede keer in het zand, toen hij probeerde te verhinderen dat Convents onmiddellijk zou worden aangehouden. “Geef ons de kans om dit vonnis rustig te bestuderen. Mijn cliënt is steeds aanwezig geweest op de zittingen, hoewel hij in Frankrijk woont. Hij heeft er geen belang bij om zich aan het vonnis te onttrekken en hij zal dat ook niet doen.”

De rechtbank meende dat Convents vooral belangen in het buitenland had en was bijgevolg van mening dat er toch onttrekkingsgevaar was en liet Convents daarom ter zitting in de boeien slaan en afvoeren naar de gevangenis.

Guy Van Sande vrijgesproken

Voormalig acteur en N-VA-politicus Guy Van Sande, die vervolgd werd wegens slagen en verwondingen, werd vrijgesproken. Hij stond terecht voor vermeend geweld tegen de toenmalige partner van Convents. Dat gebeurde tijdens een gezamenlijke vakantie jaren geleden in Frankrijk. De rechtbank vond het aannemelijk dat Van Sande alleen maar was tussengekomen in de ruzie om de vrouw, die naar een mes dreigde te grijpen, te immobiliseren. jvda/jtp

vdaa, jtp, blg

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio