Frank Robben geldt al sinds jaren als de machtigste man in de gezondheidssector. Nu rijzen er vragen over belangenvermenging en zijn tirannieke aanpak.

Frank Robben geldt al sinds jaren als de machtigste man in de gezondheidssector. Nu rijzen er vragen over belangenvermenging en zijn tirannieke aanpak. © Kristof Vadino

Frank Robben, in opspraak geraakte topman in coronastrijd: “Zoals Dehaene zei: je moet weten hoe ver je te ver kunt gaan”

Frank Robben, spin in het web van volksgezondheid en sociale zaken, moet het gaan uitleggen in het parlement. Robben geldt al sinds jaren als de machtigste man in de gezondheidssector. Hij stuurt de digitale activiteiten aan van Sociale Zaken en Volksgezondheid – “We beheren 17 miljard transacties per jaar”– en hij startte ook het contactonderzoek op. Nu rijzen er vragen over belangenvermenging en zijn tirannieke aanpak. “Maar zou ik dit al dertig jaar kunnen doen als ik dingen deed die niet kunnen?” Een eerste groot interview met iemand die onbekend is, maar die we eigenlijk al lang hadden moeten kennen.

Dirk Hendrikx, Guy Van Nieuwenhuysen