Mechelse Elyana (9) geeft honderdste balkonconcert sinds lockdown

De 9-jarige Elyana Joris maakte haar straat de voorbije weken tot een van de gezelligste in Mechelen. Voor de honderdste keer gaf ze zaterdagavond een balkonconcert met haar trombone.

“Elyana oefende een nieuw muziekstuk dat ze tot daarvoor nog nooit had gespeeld. Op haar leeftijd is dit echt wel een huzarenstuk”, zegt Geert Joris, haar fiere papa.

En het kleine meisje inspireerde, want tijdens de lockdown begonnen ook andere buren uit de Gebroeders Romboutsstraat muziek te maken of een mop te tappen. Buurman René en kenner van het Mechels dialect leerde omwonenden iets bij over het streekeigen taalgebruik.

Verschillende verjaardagen werden gevierd met een muziekje of een bijpassend woordje, en het overlijden van een buurvrouw werd herdacht met intiem gezang. “Met onze buurtwerking De Hazelbroeders doen we al tien jaar heel wat activiteiten en de voorbije weken merkten we dat we allemaal nog dichter naar elkaar zijn toegegroeid”, vertelt Geert. Zaterdag werden de hoofdrolspelers in de bloemetjes gezet.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio