Kanye West gaat kleding maken voor Gap

Kanye West Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Mode

Kanye West gaat kleding maken voor Gap

Print

Rapper Kanye West gaat kleding ontwerpen voor de Amerikaanse kledingketen Gap. De collectie kreeg de naam ‘Yeezy Gap’ mee. West heeft een vergoeding bedongen die afhankelijk is van de omzet van de kleding. Daarnaast krijgt hij royalty’s en de mogelijkheid om aandelen in Gap te verwerven.

De eerste kledingstukken van Yeezy moeten volgend jaar in de Gap-winkels liggen. Het zou gaan om meerdere collecties, voor mannen, vrouwen en kinderen. De samenwerking zou ook meerdere jaren duren.

Beleggers reageerden tevreden op de aankondiging en zetten het aandeel Gap ruim 30 procennt hoger. Gap heeft al enige jaren te kampen met teruglopende verkoopcijfers en bereikt moeilijker jongeren. Afgelopen kwartaal had het bedrijf te lijden onder winkelsluitingen als gevolg van de coronapandemie en zag het de omzet met de helft dalen.

West ontwerpt ook al schoenen, voor Adidas. De overeenkomst met het Duitse sportmerk loopt tot 2026. Vorig jaar zou er voor zo’n 1,3 miljard dollar aan Yeezy-schoenen zijn verkocht.

NIET TE MISSEN