Een hakenkruis op de bumper.

Vandalen bekrassen geparkeerde wagens met hakenkruisen en fallussymbolen

Voor verschillende inwoners uit de Smekenstraat in Oostmalle was het donderdag een onprettig ontwaken. Vandalen trokken een spoor van vernieling door de straat, waarbij vier geparkeerde auto’s lelijk werden bekrast met hakenkruisen en schunnige tekeningen.

kma

Drie wagens stonden op de parkeerstrook langs de Smekenstraat, een vierde stond op de parking van woonerf Herfstzon. Bij twee van de wagens werden ook de spiegels afgetrapt en in één wagen was een deuk gestampt. “Wij mogen de auto’s niet naast de woning zetten omdat we parkeergarages hebben”, zegt Kira, een van de gedupeerden. “Maar de woningen zijn vrij klein en daarom zitten veel parkeergarages vol met ander gerief. Er is echter een veilige parking en een goede parkeerstrook naast de Smekenstraat. Althans, dat dachten we. Op onze auto werden strepen gekrast. Een buur heeft een recente, sportieve wagen van het werk. Daar werd zelfs een hakenkruis op gezet.”

Kira hoopt dat er getuigen opduiken, want wie niet omnium verzekerd is, kan diep in zijn zak tasten om de vandalenstreken te herstellen.

De politie Voorkempen deed ’s morgens vaststellingen. Drie eigenaars van de gevandaliseerde wagens dienden al klacht in, de vierde zou donderdag na zijn werk nog komen.

© rr

© rr

© kma

© rr

© kma

© kma

Getuigen kunnen politie Voorkempen verwittigen op tel. 03-210.43.00Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio