Geïnterneerden gijzelen urenlang personeel in forensisch psychiatrisch centrum Linkeroever

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever hebben drie geïnterneerden donderdagavond twee personeelsleden gegijzeld. De gijzelnemers werden in de vroege ochtend overmeesterd, de slachtoffers raakten niet gewond.

De Antwerpse politie werd rond 21 uur op donderdagavond opgeroepen voor een gijzeling in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) op de Beatrijslaan op Linkeroever in Antwerpen. Drie geïnterneerden hadden er twee personeelsleden gegijzeld. De gijzelnemers waren gewapend, al is het voorlopig niet duidelijk wat voor wapen(s) ze hadden.

Zoals de procedure bij gijzelingen voorschrijft, werd de situatie bevroren in afwachting van de speciale eenheden van de federale politie (DSU) en de gespecialiseerde onderhandelaars. Ook een magistraat gespecialiseerd in bijzondere opsporingsmethodes kwam ter plaatse om de operatie te volgen.

(Lees verder onder de foto)

© BFM

Urenlang onderhandeld

De gijzelnemers zochten volgens onze informatie contact met de buitenwereld. Er werd urenlang onderhandeld, wat de eisen van de gijzelnemers waren, is niet duidelijk. Pas tegen de ochtend, even voor 5 uur, was de gijzeling afgelopen. Volgens de eerste informatie raakte niemand gewond.

In het FPC op Linkeroever is in totaal plek voor 182 geïnterneerden, mensen die een misdrijf hebben gepleegd en ontoerekeningsvatbaar zijn verklaard.

Twee verpleegkundigen

De twee gijzelaars waren twee verpleegkundigen die in het FPC werken, een man en een vrouw. Ze werden door de drie gijzelnemers opgesloten in een kamer waarvan de ramen werden afgeplakt. “Na intensieve onderhandelingen in samenwerking met de federale gerechtelijke politie, de lokale politie, de speciale eenheden en het parket zijn de slachtoffers bevrijd”, zegt Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen. “Het eerste slachtoffer kon rond 1.45 uur bevrijd worden en het tweede slachtoffer om 4.30 uur.”

De drie verdachten - mannen van 25, 35 en 44 jaar - zullen verhoord worden. Nadien worden ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

© bfm

© bfm

© bfm

© BFM

© bfm

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio