© BELGA

Joseph Allijns stopt na 19 jaar als voorzitter van KV Kortrijk: “Beslissing mede genomen in het belang van de club”

Joseph Allijns heeft beslist om zijn mandaat neer te leggen als voorzitter van de raad van bestuur van KV Kortrijk. Dat maakte de West-Vlaamse club donderdag bekend.

De beslissing van Allijns werd ingegeven door persoonlijke overwegingen.

“Na 19 jaar voorzitterschap is de tijd gekomen om de fakkel door te geven”, klinkt het. “Het is uiteraard geen evidente beslissing, maar het is een beslissing die mede genomen is in het belang van de club. Overigens kan mijn opvolger nieuwe impulsen geven aan onze club. 19 jaar voorzitterschap blijft uiteraard een mijlpaal in mijn leven. Ik wens de club dan ook alle succes en ik zal KV Kortrijk altijd in mijn hart dragen.”

KV Kortrijk bedankte Allijns voor zijn tomeloze inzet als voorzitter van de raad van bestuur gedurende de afgelopen 19 jaar. “Eerst en vooral wil ik Joseph bedanken voor het fantastische werk dat hij heeft verricht voor onze club”, aldus manager Matthias Leterme. “Ik kijk met grote dankbaarheid terug op de uitstekende samenwerking tussen ons beiden, en dit gedurende meer dan 10 jaar.”

© BELGA

Opvolger

Ronny Verhelst neemt de fakkel over van Allijns. De Kortrijkzaan was in 2012 en 2013 voorzitter van de Pro League. Dat mandaat moest hij neerleggen omdat hij zijn taak als bestuurslid bij het bedrijf Tele Columbus opnieuw diende op te nemen. Verhelst heeft een uitgebreide loopbaan in de telecom- en mediasector. Naast Tele Columbus werkte hij onder meer voor Telenet en Canal+.

“Het is een fantastische uitdaging om verder te mogen bouwen op de stevige fundamenten van deze mooie club”, aldus de 57-jarige Verhelst. “Een club met enorm veel potentieel, dankzij de sterke basis die gelegd werd onder leiding van mijn voorganger. Mijn geloof is groot om verder te kunnen groeien en eigen accenten te leggen, waardoor we deze club nog beter kunnen maken.”

Meer voetbalnieuws