De P+R Luchtbal, nu nog in aanbouw, krijgt in een eerste fase 21 oplaadpunten voor elektrische wagens.

De P+R Luchtbal, nu nog in aanbouw, krijgt in een eerste fase 21 oplaadpunten voor elektrische wagens. © Patrick De Roo

Nieuwe Park and Rides krijgen op termijn tot 254 oplaadpalen voor elektrische wagens

De drie nieuwe Park and Rides in aanbouw aan de rand van de stad, worden uitgerust met laadpunten voor elektrische wagens. Antwerpen krijgt er zo op korte termijn 71 laadpunten bij. Dat aantal kan in een tweede fase uitbreiden naar 254 oplaadpunten.

joro

Op drie locaties aan de rand van de stad bouwt Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, aan grote Park and Ride-gebouwen. Bedoeling is dat automobilisten van buiten de stad in de toekomst daar hun voertuigen achter te laten om vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum af te zakken.

Ook voor mensen met een elektrische wagen wordt het interessant, want in een eerste fase komen er in totaal 71 oplaadpunten, waaronder zes snelladers. P+R Linkeroever krijgt 32 oplaadpunten, P+R Luchtbal zal er 21 tellen en P+R Merksem krijgt 18 laadpalen. In een tweede fase kan dat opgetrokken worden naar maximaal 254 oplaadpunten, afhankelijk van de bezettingsgraad.

Lantis gaat nu op zoek naar een leverancier voor de laadpalen via een Europese aanbesteding en daarnaast ook naar een leverancier voor onder meer de systemen voor de toegangscontrole, ticketing en camerabewaking in de Park and Rides.

In het voorjaar van 2021 gaat P+R Luchtbal open, P+R Merksem volgt in de zomer. Op P+R Linkeroever is het nog iets langer wachten. Daar kan je vanaf begin 2022 je wagen stallen.

MEER OVER Mobiliteit stad & rand