© koen fasseur

Covid-19-uitbraak aan boord van schip in Antwerpse haven: bemanning in quarantaine, onrust bij loodsen

In de Antwerpse haven is een schip zeker tot 4 juli in quarantaine geplaatst na een Covid-19-uitbraak onder de bemanning. Er heerst onrust onder de loodsen omdat de kapitein de autoriteiten niet tijdig op de hoogte zou gebracht hebben. Dat meldt het gespecialiseerde magazine Flows, het Havenbedrijf bevestigt het nieuws.

jtp

Volgens het Havenbedrijf hebben in totaal 15 van de 26 bemanningsleden positief getest op Covid-19. Twee onder hen liggen in het ziekenhuis, maar hun situatie is volgens de rederij niet ernstig.

“Het schip is in quarantaine geplaatst tot 4 juli, dan monitoren we de situatie opnieuw in samenspraak met havengezondheidsautoriteit Saniport”, zegt Barbara Janssens, woordvoerster van het Havenbedrijf. “Het schip is ook verplaatst naar het Leopolddok. De bemanning is er ondergebracht in aparte cabines.”

© koen fasseur

Onrust

Dat de Minerva Oceania, een Maltees tankerschip, ondanks corona toch beloodst werd, zorgt volgens Flows voor heel wat onrust onder de loodsen. De kapitein van het schip zou de autoriteiten niet meteen vooraf verwittigd hebben. Daardoor zijn heel wat werknemers van de loodsen nog aan boord van het schip aan het werk geweest.

“De betrokken collega-loodsen verblijven voorlopig in thuisquarantaine en zullen vandaag ook zelf getest worden”, zegt Herman Van Driessche, waarnemend algemeen directeur van het Loodswezen bij MDK aan Flows.

Ook eind april werd in Antwerpen al eens een schip een tijdje aan de ketting gelegd omdat enkele bemanningsleden positief testten op het coronavirus.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio