De Zoerselse gemeenteraad verliep ook deze maand digitaal.

Zoersel verkiest meldpunten boven praktijktesten

In Zoersel had Vlaams Belang dinsdag zelf een agendapunt rond praktijktests op de gemeenteraadsagenda gezet. De coalitie in Zoersel bestaat uit N-VA, Open Vld en Groen, die er op Vlaams niveau verschillende meningen op nahouden. Maar lokaal bleek er eensgezindheid. Geen praktijktests, omdat die tot argwaan en verzuring zouden kunnen leiden bij verhuurders en ondernemers in Zoersel.

kma

De gemeente verkiest meldpunten boven praktijktesten. Schepen voor Gelijke Kansen en Integratie Cindy Van Paesschen (N-VA) legde uit dat Zoersel sinds 2012 in het Inter Gemeentelijk Samenwerkingsverband (IGS) van de Interlokale Vereniging voor Lokaal Woonbeleid (IVLW) zit.

Zowel het IVLW als Unia ondersteunen het gelijkekansenbeleid in Zoersel. “Zoerselaars die zich gediscrimineerd voelen op het vlak van arbeid, onderwijs, media, politie enzovoort kunnen terecht bij Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Inwoners die zich gediscrimineerd voelen op de woonmarkt, kunnen zich richten tot het meldpunt van het IVLW. Onze personeelsleden hebben de mogelijkheid met drie vertrouwenspersonen of de preventiedienst contact op te nemen. En dan is er de Vlaamse ombudsman nog”, verduidelijkt Van Paesschen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio