Brandweer blijft nablussen na grote brand bij Gebo

Bij Gebo, een firma op de Stenehei in Dessel, is woensdagavond een uitslaande brand uitgebroken. De grote rookpluim was tot in de verre omtrek zichtbaar. De brand ontstond vermoedelijk in de hal waar het magazijn en de werkplaats zijn gevestigd. De brandweer is tot in de loop van donderdagvoormiddag blijven nablussen.

De brandweer kwam massaal ter plaatse bij het bedrijf dat gespecialiseerd is in putboringen voor waterwinning en energieopwekking. Het rampenplan werd afgekondigd omdat er giftige rook in de richting van Geel-Ten Aard trok. Voor de inwoners van Dessel was er geen gevaar.

“Een overbuur merkte de brand rond 22.50u op en bracht ons en de hulpdiensten op de hoogte, zegt Kathy Michielsen, de vrouw van de eigenaar van het bedrijf. “Het is heel snel gegaan. De hal stond in lichterlaaie. De hal met de werkplaats en het magazijn is volledig vernield.”

Ook twee voertuigen van het bedrijf zijn getroffen. De rest van het bedrijf, waaronder het kantoor en de meeste vrachtwagens, is gevrijwaard gebleven. “Onze vrachtwagens zijn essentieel voor de werking van het bedrijf”, geeft Michielsen nog mee.

© Tommy Maes

Aanzienlijke schade

“We hebben woensdagavond het gemeentelijk rampenplan afgekondigd omdat het bedrijf op een drukke weg is gevestigd en er veel rookontwikkeling was”, vertelt burgemeester Kris Van Dijck (N-VA). “De rook vloog in de richting van Geel Ten Aard, waardoor de bewoners ramen en deuren moesten gesloten houden. Om 1.30u werd het rampenplan beëindigd en namen brandweer en politie de verdere afhandeling over. Zo sloot de politie nog de hele nacht de N118 af en bleef de brandweer nablussen. Zij blijven ook met een wagen ter plaatse om eventuele heropflakkeringen van de brand tegen te gaan.”

De exacte schade na de brand is nog ongekend, maar is in ieder geval aanzienlijk.

© RR

© RR

© Hans Otten

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio