De Hertstraat mag je enkel met vergunning inrijden.

De Hertstraat mag je enkel met vergunning inrijden. © Bert Provoost

Politie schrijft op vier weken tijd meer dan 1.000 boetes uit in Hertstraat

De Hertstraat in Berlaar is sinds 4 mei enkel toegankelijk voor vergunninghouders. De voorbije vier weken liepen al meer dan duizend chauffeurs er tegen de lamp.

CVR

Het weren van doorgaand verkeer is het gevolg van de wegwerkzaamheden in de Pastorijstraat. De ingreep moet de weginfrastructuur sparen, de veiligheid van de zwakke weggebruiker bevorderen en de overlast voor bewoners beperken. Fietsers mogen wel steeds door de Hertstraat rijden. Om de verkeersveiligheid in de straat voor iedereen te blijven garanderen, plaatste de gemeente er ANPR-camera’s.

Deze camera’s met automatische nummerplaatherkenning registreren wekelijks 250 tot 300 auto’s die geen vergunning hebben om de Hertstraat in te rijden. In de periode van 29 mei tot en met 24 juni, op minder dan een maand tijd dus, stelde de politie al meer dan duizend processen-verbaal op.

Wie geregeld in de Hertstraat moet zijn, bijvoorbeeld voor thuisverzorging of levering van goederen of diensten, vraagt best een toelating aan via de website van de gemeente. Op die manier vermijdt u een boete van 58 euro. (

www.berlaar.be/vergunninghouders-hertstraatMEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio