Schepen voor Dierenwelzijn Elisabeth Joris (tweede links) met centraal de catman Joris Boone van GAIA. © kma

Kat op wielen van GAIA trekt al miauwend door Malle

Kat nog niet gesteriliseerd? Dan trippelde er woensdag een wel zéér grote kat op wielen door Malle om iedereen daaraan te herinneren.

kma

Schepen voor Dierenwelzijn Elisabeth Joris (DBM) overhandigde een flyer over het belang van kattensterilisatie aan Kelsey Cooymans (19). Kelsey had gelezen dat GAIA-’catman’ Joris Boone (foto boven: centraal) woensdag met de miauwende Katmobiel door Malle toerde. “We hadden vroeger een kat thuis, maar die is overleden. Later wil ik ook wel een kat of een hond nemen”, zegt de tiener.

Ook Colette De Smet (foto boven: rechts) is een kattenliefhebster en heeft zelf een gesteriliseerde kat Poesie. “Wie een nest kittens vindt of zwervers in de buurt heeft, kan dat melden bij onze dienst leefmilieu”, zegt Elisabeth Joris. “De gemeente neemt de kosten van de sterilisatie op zich. We zien dat het zijn vruchten afwerpt, maar de mensen er nog eens aan herinneren kan nooit kwaad”, zegt Joris, die zelf een 16-jarige kat Pipo heeft en een vondelingetje Jackson, beide gecastreerd. “We noemden Jackson zo, omdat hij als kitten achteruit liep, alsof hij de moonwalk danste”, verklaart Joris de naam.

© kma

© kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio