In Katelijne komt er een Geoloket Toerisme waar alles wat met toerisme te maken heeft, gebundeld wordt. © rr

De Zomer van Katelijne: vind snel de weg naar de leukste activiteiten

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver gaat verschillende initiatieven nemen om de inwoners ondanks de coronacrisis toch een leuke zomer te bezorgen. Zo komen er alternatieve evenementen, een online toeristisch loket en bucketlists waar alle interessante activiteiten opstaan.

“Door de coronacrisis wordt de zomer van 2020 die van de staycation”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Maar ook in Sint-Katelijne-Waver valt er heel wat te beleven. Die zaken gaan we deze zomer extra in de verf zetten. Zo komt er een Geoloket Toerisme waar alles wat met toerisme te maken heeft, gebundeld wordt. Via deze handige tool die ook voor de smartphone beschikbaar wordt, zullen de mensen onder andere toeristische trekpleisters en wandelroutes kunnen vinden. Er staan zelfs rustbanken op voor wie even wil uitblazen.”

Uw gemeente

In het infoblad Uw Gemeente komen ook twee bucketlists met daarop alle interessante bezienswaardigheden en de activiteiten die je zeker eens moet gedaan hebben. Er is een lijst voor volwassenen en een voor de jeugd. “En de denktank voor evenementen zat ook opnieuw samen om te bekijken wat er mogelijk is. Onder meer Waver Feest en de gemeente zelf zijn op zoek naar alternatieve en coronaveilige evenementen voor deze zomer”, aldus Sels.

Tot slot gaat de gemeente ook inzetten op haar nieuw Instagramaccount. “Het is de ideale manier om de mooiste plekjes en de verborgen parels onder de aandacht te brengen en te delen met de mensen”, klinkt het.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio