©  Victoriano Moreno

Gazet van Antwerpen, een zomer lang aan je zijde

Beste lezer, maandenlang hebben we je op de hoogte gehouden van het nieuws over het vermaledijde coronavirus. Dat blijven we doen, maar in de zomer willen we je vooral trakteren op verhalen en reportages die zo sterk zijn dat ze Covid-19 even naar de achtergrond dringen.

Uiteraard moet je in alle omstandigheden voorzichtig blijven, maar waar je ook bent, lezen mag altijd, en kijken en luisteren ook: in je krant, op je smartphone, op je laptop of in je GVA app. Wie op een rustige plek een mooi verhaal leest, bekijkt of beluistert, loopt nooit gevaar, is altijd veilig, kan in gedachten gaan en staan waar hij wil, kan terugkeren naar het verleden, dromen van de toekomst en honderden mensen ontmoeten.

Daarom maakte de redactie van Gazet van Antwerpen een indrukwekkend zomerpakket voor jou, met reisreportages in eigen land, nostalgische verhalen over de Olympische Spelen van honderd jaar geleden in Antwerpen, een reeks bezoekjes aan mensen die op een echt eiland wonen in onze eigen provincie, reportages over de mooiste plekjes in de Antwerpse haven, een podcastreeks over de spannendste Antwerpse misdaadverhalen van de jongste jaren, een videoreeks over de meest merkwaardige Antwerpse dialecten en uitdrukkingen... En nog veel meer.

Alle kranten bieden u in de zomer iets extra’s, dat is waar, maar bij ons vind je het allemaal dichtbij, in je eigen stad, je eigen regio. Gazet van Antwerpen maakt bijzonder wat dichtbij is. Daar zijn we sterk in, al meer dan honderdtwintig jaar.

Dus, beste lezer, blijf deze zomer lekker dicht bij ons, en laat je verrassen en amuseren. Het belooft een fantastische zomer te worden.


Omroep Onderwereld

Via onze gratis GVA-nieuwsapp vind je vanaf maandag 29/6 exclusief de onnavolgbare crimi-podcast van Joris Van der Aa en Sam Reyntjens: Omroep Onderwereld, en een interactieve havenfietstocht om die staycation een extra boost te geven.

Joris Van der Aa en Sam Reyntjens. ©  Victoriano Moreno


En deze reeksen krijg je erbovenop:


Vergeten verhalen van de Olympische Spelen in 1920

100 jaar geleden vonden de Olympische Spelen plaats in Antwerpen. Door de korte voorbereidingstijd in het naoorlogse België werd het een Spelen vol eigenaardigheden. Onze reporters Patrick Vincent en Patrick Van de Perre nemen je een hele zomer lang mee naar 1920 voor een reeks vol vergeten verhalen over gevallen helden, straffe anekdotes, en boeiende vertellingen over de Spelen van 1920. Vanaf 29 juni. De hele zomer lang op maandag.

Lees hier meer


Op wereldreis in België

Veel mensen zullen de zomer in eigen land doorbrengen. Daarom ging reporter Maaike Floor vast op prospectie naar plekken waar je je net in het buitenland waant. Want zo’n vleugje Italië, Japan of Zweden geeft je staycation in België nét dat beetje meer. Vanaf 30 juni. Zes weken lang op dinsdag.

Lees hier meer


Wat ruischt er door het Schelderiet…

De haven van Antwerpen: dan denk je spontaan aan industrie, aan laden en lossen, aan noeste arbeid. Maar de haven is zo veel meer dan dat. Je kan er wandelen door prachtige natuurgebieden, vogels spotten, vissen, urenlang kijken naar de voorbijvarende boten. Reporter Patrick Vincent zette zich een tijd aan de oever en sprak er met de markante mensen die hij er ontmoette. Een gids, een havenschilder, een botenspotter… Boeiende mensen met nog boeiender verhalen. Vanaf 1 juli. Vijf weken lang op woensdag.

Lees hier meer


De Kampioenen worden 30!

Geen reeks die vaker heruitgezonden werd dan F.C. De Kampioenen. Geen serie waar meer over geschreven werd. En toch zijn er nog altijd verhalen die nog steeds niet verteld werden. Geheimen die niemand kent. Reporter Tom Vets dook speciaal voor de 30ste verjaardag van F.C. De Kampioenen in de rijke geschiedenis van de populaire tv-serie. Het resultaat lees je heel juli lang in onze zomerreeks, met nooit vertelde verhalen en anekdotes. Weet jij bijvoorbeeld vanwaar de naam Boma komt? Vanaf 2 juli. Vijf weken lang op donderdag.

Lees hier meer


Fiets mee met de BV

Vakantie in eigen land hoeft geen straf te zijn. Er valt hier zo veel te beleven. Een aantal BV’s geeft deze zomer het goede voorbeeld en tonen je hun favoriete fietsroutes in onze provincie. Fiets mee met onder meer Marc Van Ranst, Saartje Vandendriessche, Pieter Embrechts en Ann Wauters. Onze reporters Karin Vanheusden en Stijn Janssen smeerden hun benen in en volgden in hun wiel langs plekken die bij de BV’s herinneringen oproepen. Stijn en Karin tekenen niet enkel de route op, maar noteerden ook de bijbehorende boeiende, grappige maar ook ontroerende verhalen op. Vanaf 3 juli. De hele zomer lang op vrijdag.

Lees hier meer


Eilandbewoners

Wie eilandbewoners zegt, denkt meteen aan exotische bestemmingen zoals de Seychellen, Ibiza of de Malediven. Maar ook in eigen land vind je rasechte eilandbewoners. Deze reeks neemt je mee naar afgelegen en door water omringde woningen in onze regio. Oude visvijvers, verlegde rivierbeddingen of zelfs midden in een kanaal: eilanden heb je in alle vormen en maten. Al snel ontdekten reporter Alain van Veldhoven, fotografen Gil Plaquet en Kris Hossey dat eilandbewoners meer bezitten dan alleen een uitzicht. Ze hebben stuk voor stuk een droom waargemaakt. Al stel je je na het lezen van ieder verhaal wel de vraag wie nu de grootste invloed op wie heeft? Hebben de bewoners hun woonplaats naar hun hand gezet? Of hebben de eilanden hun bewoners onherkenbaar veranderd? Vanaf 4 juli exclusief in onze gratis GVA-nieuwsapp.

Zomerreeks Eilandbewoners. ©  Gil Plaquet


Een zomer zonder muziek

Het wordt een zomer zonder Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop, Jazz Middelheim, Cactus Festival, … Voor ons is dat erg, maar hoe moet het zijn voor muzikanten voor wie de zomer doorgaans de drukste en meest lucratieve periode van het jaar is. Voor het eerst kijken ze aan tegen een lege agenda, met vrije weekends en een zee van tijd. Aan onze muziekkenner Bart Steenhaut vertellen artiesten als Bart Peeters, Hooverphonic, Guido Belcanto, Sam Vloemans en Johannes Genard wat deze zomer voor hen betekent. Wat valt er allemaal in het water? Wat zijn de gevolgen? En wat doen ze plots met al die vrije tijd? Vanaf 4 juli. De hele zomer lang op zaterdag.

Lees hier meer


Klein Antwerpen in Knokke

Wie A zegt, moet ook K zeggen. Ofwel: wie Antwerpen zegt, moet ook Knokke-Heist zeggen. Want in de mondaine badplaats resideren aardig wat Antwerpenaars. Soms voorgoed, soms voor even, soms ergens tussenin. Greg Van Roosbroeck drink een glas, of twee, met de meest opvallende figuren. Vanaf augustus!

Nu in het nieuws