Het strand lag er maandag nog zeer rustig bij. © dbg

Hitte op komst: strand domein Hofstade opnieuw toegankelijk (maar reserveer uw plekje)

De strandzone van het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade is opnieuw open na een lange sluitingsperiode. Wie wil zonnebaden of een verfrissende duik wil nemen in het meer, moet wel zijn plek reserveren online.

Met het oog op de aangekondigde hitte is er een proefweek gestart waarbij 500 bezoekers per dag toegelaten worden op het strand van het domein van Hofstade. Wie een plaatsje wil op het strand, moet vooraf reserveren via de website. Als je betaalt, krijg je een QR-code die je aan de kassa moet laten zien. Iedereen moet dus verplicht reserveren, ook inwoners van Zemst, die gratis binnen mogen.

Rijksregisternummer

Vanaf 1 juli worden er 2.000 bezoekers toegelaten. Dat is nog altijd minder dan het normale toegelaten aantal van 6.000 maar die beperking is volgens Sport Vlaanderen nodig om de coronamaatregelen te kunnen naleven. Bezoekers kunnen reserveren voor één van de vier kleurzones waarin het strand is ingedeeld. In elke zone is het aantal bezoekers strikt beperkt en wordt 10 vierkante meter per persoon gegarandeerd.

Inwoners van Zemst krijgen gratis toegang wanneer zij bij het online boeken onder de rubriek Kortingscode hun rijksregisternummer ingeven.

Reserveren kan via https://www.sport.vlaanderen/hofstade

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio