Oostmalle-kermis, hier aan De Notelaar. Dit jaar zal er met een eenrichtingscircuit langs de attracties worden gewerkt. © gemeente malle

Het is nu officieel: Oostmalle-kermis gaat door, zélfs met flosj

De gemeente en de foornijveraars kwamen tot een overeenkomst dat de augustuskermis in Oostmalle zal kunnen doorgaan van vrijdag 7 augustus (één dag vroeger dan normaal) tot en met de familiedag dinsdag 11 augustus.

De kermis zal dit jaar een dagje vroeger worden geopend om zo de foornijveraars en horeca een dag extra inkomsten te gunnen. Er zal worden gewerkt met duidelijke signalisatie en ook een vast te volgen routeplan.

“Alle kramen zullen ook nog eens afzonderlijk hun voorzorgsmaatregelen nemen”, zegt bevoegd schepen Dries Van Dyck (DBM). “De officiële opening is gepland op zaterdag 8 augustus om 14u in een zaal van De Notelaar. De ceremonie zal worden opgeluisterd door Koninklijke Harmonie Sint-Laurentius. Den Grooten Buurt van Oostmalle zal naar jaarlijkse traditie ‘De Flosj’ uitreiken aan een persoon of vereniging die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de kermis. Er zal ook een afvaardiging van vriendenkring Hoogstraatsebaan en Schrobbershoek aanwezig zijn, die spijtig genoeg dit jaar hun volksspelen niet kunnen organiseren door Covid-19.”

© rr