De gezellige Mariaburgse feesten gaan niet door op het Van de Weyngaertplein maar krijgen een mobiele versie doorheen de wijk.

De gezellige Mariaburgse feesten gaan niet door op het Van de Weyngaertplein maar krijgen een mobiele versie doorheen de wijk. © Foto W&F

Mariaburgse Feesten creatief in coronatijden: optredens op mobiele podia die rondrijden in wijk

De Mariaburgse Feesten moesten eerder dit voorjaar de handdoek gooien. Het drukbezochte evenement rond het Van de Weyngaertplein zou er niet komen het laatste weekend van september. Nu maken de organisatoren toch een programma bekend met als blikvanger: mobiele optredens.

ph

“Dan toch”, zetten de inrichters in hun persbericht voor de editie van 25, 26 en 27 september. “In september zouden we zoals steeds de Mariaburgse Feesten organiseren op het Van de Weyngaertplein. Helaas beslist een virus daar nu anders over. Toch willen we de feestvreugde niet in duigen laten vallen.”

Op vrijdagavond is er een quiz. “Dit keer niet in Elcks Thuys, maar vanuit ons eigen kot. Zo garanderen we de veiligheid en heeft dit jaar iedereen de kans om deel te nemen, want plaatsen zijn er nu onbeperkt.” Zondag kan je je dag beginnen met een stevig, door de scouts aan huis geleverd ontbijt.” De rommelmarkt, doorgaans een van de grote troeven van de Feesten, en bij mooi weer zwart van het volk, maakt plaats voor een veiligere garageverkoop als alternatief.

Maar de optredens zullen de strafste nieuwigheden worden in deze speciale editie. “Doorheen de dag zullen mobiele podia rondrijden doorheen Mariaburg en halt houden op vooraf bepaalde stops. Hier kan je dan genieten van een kort maar krachtig optreden samen met je buren. Op deze manier voorkomen we een massabijeenkomst op het plein en kunnen we de feesten op een veilige manier laten verlopen.”

MEER OVER Coronavirus