© Lily Van Eetvelt

Ianka Fleerackers meter van 100KM Covid Challenge

Ianka Fleerackers uit Bornem wordt meter van de 100KM Covid Challenge powered by Dodentocht. Vorige week nam viroloog Marc Van Ranst al het peterschap op zich.

Als meter neemt actrice Ianka Fleerackers haar taak ernstig. Ze gaat de uitdaging aan om zelf 100 kilometer te wandelen. Ze wil tien keer 10 kilometer wandelen met telkens tien verschillende wandel- en gesprekspartners. Deze gesprekken zijn de kick-off van haar nieuwe podcastreeks Brave New Human waarin Fleerackers op zoek gaat naar hoe nieuwsgierigheid een rol speelt in een mensenleven, in het bedrijfsleven en in de maatschappij, maar ook hoe we nieuwsgierigheid kunnen inzetten om een Moedige Nieuwe Mens te worden.

“Ik was twintig jaar ‘trottoirtoerist’ tijdens de 100Km Dodentocht”, zegt Fleerackers. “Met grote bewondering zag ik duizenden wandelaars vertrekken. De echte Dodentocht zie ik mezelf niet direct wandelen, maar deze alternatieve editie is echt iets voor mij. Wandelen en terwijl een goed gesprek voeren vanuit nieuwsgierigheid, daar ga ik voor tijdens deze 100Km Covid Challenge.” Wie net als Ianka Fleerackers mee wil wandelen, kan zich online aanmelden.

www.ianka.eu/Dodentocht2020.

MEER OVER Dodentocht