© Photo News

24 Uur van Spa duurt dit jaar 25 uur door terugdraaien van de klok

De deelnemers aan de 24 Uur van Spa zullen in het najaar een uurtje extra kunnen racen. De organisatie van de “grootste GT-race ter wereld” laat maandag weten dat hun wedstrijd deze keer 25 uur zal duren door de uurwisseling.

“De volgende editie van de Belgische enduranceklassieker wordt afgewerkt van 22 tot 25 oktober, waardoor de race samenvalt met het einde van de Europese zomertijd”, legt de organisatie uit. “Op zondagochtend 3 uur worden de klokken een uur teruggedraaid. De traditionele start- en finishtijd van 15u30 wordt echter behouden, wat betekent dat de wedstrijd voor het eerst in zijn lange geschiedenis 25 uur zal duren. Dit draagt bij aan de unieke sfeer van de Belgische uithoudingsklassieker, waarbij de herfstkleuren het Ardense decor een ongeziene uitstraling bezorgen, en de deelnemers meer nachtelijke race-uren dan ooit tevoren krijgen af te werken.”

De 24 Uur stond aanvankelijk gepland op 25 en 26 juli. Maar door het verbod op massa-evenementen in België tot 31 augustus vanwege de coronacrisis, moest er worden gezocht naar een nieuwe datum.

Meer sportnieuws