De uitbater van Wok Halle en zijn gezin werden gekneveld, geslagen en bedreigd. © rr

Drie nieuwe arrestaties in onderzoek naar home invasion in Zoersel

In het onderzoek naar een gewelddadige home invasion bij de uitbaters van een wokrestaurant in Halle-Zoersel zijn drie nieuwe arrestaties verricht. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat om drie twintigers die in Nederland werden opgepakt. Het Antwerpse parket vraagt hun overlevering.

dvd

Op 23 maart dit jaar werd het gezin van de uitbater van het Chinese restaurant ‘Wok Halle’ op de Eikenlaan in Halle-Zoersel ’s nachts rond 4 uur in huis overvallen door vijf gewapende en gemaskerde mannen. De gangsters haalden de aanwezige bewoners, drie volwassenen tussen 40 en 54 jaar oud en drie kinderen van 7, 10 en 13 jaar, hardhandig uit hun slaap en bonden hen vast met plastic bandjes.

“De gangsters knevelden de aanwezigen door hun mond af te plakken met plakband. De met messen en een pistool gewapende overvallers hadden het gemunt op de inkomsten van het restaurant”, zegt het Antwerpse parket. “Het ging er op dat ogenblik zeer agressief aan toe en er werden onder andere slagen uitgedeeld met de achterkant van een pistool. Er werden ook doodsbedreigingen geuit naar de kinderen. De daders, die enkel uit waren op geld, gingen uiteindelijk aan de haal met meer dan 4.000 euro.”

Deurne

Het onderzoek werd overgenomen door de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen. Al vrij snel konden de speurders een van de verdachten op het spoor komen via het gebruikte voertuig en er werden linken ontdekt met mogelijke andere verdachten.

Op 8 mei kon een eerste huiszoeking worden uitgevoerd in de Bisschoppenhoflaan in Deurne. De 24-jarige bewoner werd opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het onderzoek werd verdergezet en dat resulteerde op 10 juni in een tweede huiszoeking in de Veldstraat in Antwerpen waar een 23-jarige verdachte uit zijn bed werd gelicht. Ook hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter. De twee verdachten hebben de Chinese nationaliteit.

Schiphol

“Het onderzoek van FGP Antwerpen naar andere verdachten leidde de speurders naar Nederland”, aldus het parket. “Het overleg met de Nederlandse politie en justitie werd opgestart en via een Europees onderzoeksbevel voerden de Nederlandse collega’s, bijgestaan door de Belgische speurders, op 17 juni drie huiszoekingen uit in Oudewater, Almelo en Leiden. Op dat moment kon slechts één verdachte gearresteerd worden. Twee anderen werden nog diezelfde dag opgepakt op de luchthaven van Schiphol.”

De drie verdachten van 23, 26 en 29 jaar oud zullen op een later tijdstip door Nederland worden overgeleverd aan de Belgische gerechtelijke overheden. Het gaat om twee mannen met de Chinese nationaliteit en één met de Nederlandse nationaliteit.MEER OVER Misdaad Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio