Club Brugge werkt eerste groepstraining af, nieuwe shirts voorgesteld

Club Brugge begon op maandag zijn jacht op de dubbel: na de medische testen eind vorige week werd er nu ook voor de eerste keer getraind in het Belfius Basecamp in Westkapelle. Ook de nieuwe uitrustingen voor het seizoen 2020-2021 werden voorgesteld.

jve, bla, blg

Er werd in twee groepen getraind door de Covid-maatregelen. De nadruk werd gelegd op balgevoel en passing. “Get the feeling again”, riep Clement zijn spelers toe. Sommigen hielden het bij loopwerk. Zowel staf als spelers droegen geen mondmaskers. Dat is niet nodig aangezien iedereen intensief getest wordt op corona.

Nieuwe rugsponsor

Echte duels werden er ook nog niet afgewerkt: zelfs de spelers probeerden de nodige afstand te houden tussen elkaar. Iedereen was aanwezig uitgezonderd Simon Deli. De verdediger zit nog vast in Ivoorkust en wordt de komende dagen in het oefenkamp verwacht voor zijn medische testen en eerste training. Kaveh Rezaei, terug van een uitleenbeurt aan Charleroi, traint wel mee. Jonkie Noah Aelterman, een 19-jarige spits uit de jeugd, was er ook voor het eerst bij.

Rond de middag raakte ook bekend dat Candriam, een private bankier die samenwerkt met Belfius, vanaf komend seizoen op de rug van de Brugse spelers zal prijken. “Candriam is niet gekend bij het grote publiek, maar wel bij professionals als een zeer degelijk en innovatief bedrijf”, zei voorzitter Bart Verhaeghe. “Club Brugge kan helpen om de naamsbekendheid te vergroten als grootste ploeg met de meeste fans in België.” Verhaeghe vermeldde ook dat het contract met Belfius als sponsor van het Belfius Basecamp met drie jaar wordt verlengd.

En ook nieuwe shirts

Gekoppeld aan de eerste training in het Basecamp werd ook het nieuwe shirt van Club Brugge voorgesteld. En het nieuwe truitje zal de supporters plezier doen: er werd opnieuw gekozen voor de vertrouwde blauw-zwarte strepen na het shirt met de verticale blauwe band op een zwarte achtergrond van vorig seizoen. Het is een soort retro uitvoering van de Macron-shirts die de afgelopen seizoenen al gebruikt werden. De blauwe strepen kregen diagonale donkere accenten. “Ik vind het wel geslaagd. De makers zijn creatief geweest met de blauwe accenten. En we hebben natuurlijk onze blauw-zwarte strepen terug”, reageerde Brandon Mechele. Ook zijn college Mats Rits kon het nieuwe ontwerp wel smaken. “Ze zijn heel mooi”, klonk het.

© Isosport

De hoofdsponsor op de borst blijft Unibet, en Macron is nog steeds de leverancier. Op verplaatsing speelt Club Brugge komend seizoen in een wit shirt met grijze diagonale strepen, een accent dat dus ook bij de homeshirts terugkeert. De mouwen werden voorzien van blauw-zwarte accenten.

© BELGA

MEER OVER Club Brugge

Meer voetbalnieuws