Dieter Penninckx. © Dirk Vertommen

Herstructurering bij FNG heeft geen gevolgen voor KV Mechelen

De herstructurering bij de noodlijdende modegroep FNG heeft geen rechtstreekse gevolgen voor KV Mechelen. Dieter Penninckx (ex-CEO van FNG) is sinds vorig jaar de enige hoofdaandeelhouder bij KV, maar investeerde met privékapitaal in de club.

ThSt

Op een buitengewone algemene vergadering voor de aandeelhouders kondigde FNG het collectieve ontslag aan van maximaal 287 van zijn medewerkers in België. De modegroep wil tot 47 winkels van Fred & Ginger, Brantano, Boutik by Brantano en Concept Fashion sluiten.

LEES OOK: Modegroep FNG, moederbedrijf van Brantano, wil tot 47 winkels sluiten: 287 jobs bedreigd

De gevolgen voor voetbalclub KV Mechelen lijken op het eerste gezicht beperkt te zijn. Ex-CEO Dieter Penninckx, die in mei een stap terugzette bij FNG omwille van medische redenen, bezit 71% van de aandelen bij KV Mechelen. Maar hij investeerde met privékapitaal in de club.

Binnen het dagelijkse bestuur van KV maken ze zich dan ook sterk dat de supporters zich geen zorgen moeten maken over de gevolgen voor hun club. “KV Mechelen en FNG zijn twee volledig los van elkaar functionerende bedrijven. De situatie bij FNG heeft geen enkel gevolg voor KV Mechelen”, herhaalt algemeen directeur Frank Lagast wat hij eerder al eens zei in deze krant. “Het bedrijf FNG is geen sponsor van KV en heeft ook geen partnership met de club. Geen enkele van hun merken is vertegenwoordigd bij ons. We hebben gekozen voor een bewuste scheiding.”

4 miljoen euro

Wel bestaat er een risico, in theorie althans, dat Penninckx zijn aandelen in de club (ter waarde van 4 miljoen euro) opnieuw verkoopt. “Als hij zijn investering terug wil vorderen dan worden zijn aandelen verkocht aan andere geïnteresseerden. Maar we hebben geen enkel signaal ontvangen dat hij wil verkopen.”

Het feit dat Penninckx, geboren en getogen in Mechelen, al sinds zijn jeugd supporter in hart en nieren is van KV, zorgt ervoor dat hij nauw verbonden is met de club. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel.

Als het toch ooit tot een verkoop zou komen, hebben de supporters inspraak over de nieuwe eigenaar(s). “Bij een eventuele verkoop moeten alle aandeelhouders akkoord gaan. Ook de supporters beschikken dus over een vetorecht. Een buitenlandse investeerder is sowieso uitgesloten. Dat staat zo in de statuten van de club.”

LEES OOK: Malinwa-hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx wegens gezondheidsredenen weg bij FNG (Brantano)

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws