Vijf werknemers krijgen hun ontslag bij Brouwerij Moortgat.

Vijf werknemers krijgen hun ontslag bij Brouwerij Moortgat. © BELGA

Ontslagen bij Duvel Moortgat blijven beperkt

Na Brouwerij Haacht heeft nu ook Brouwerij Moortgat uit Breendonk (Puurs-Sint-Amands) een aantal medewerkers moeten ontslaan. Het gaat om vijf werknemers waarvan het ontslag rechtstreeks met de coronacrisis te maken heeft.

pp

Bij Haacht ging het om vijftien medewerkers, bij Duvel Moortgat om vijf. “Er zijn in totaal wel acht medewerkers ontslagen, maar drie ervan vinden hun oorsprong niet in de coronacrisis”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “De andere vijf wel, omdat er vooral in de horecadivisie toch een en ander moest bekeken worden na de moeilijke maanden. Jammer genoeg zijn daar ook een paar medewerkers bij met vele jaren dienst en verder ook twee bedienden die in de Nederlandse tak werkten. Duvel Moortgat doet echt zijn uiterste best om het aantal ontslagen te beperken, maar heel de sector kreunt en staat voor dezelfde uitdagingen.”

Volgens Wilmsen blijft het hierbij. “Zoals het er nu naar uitziet, blijft het inderdaad beperkt tot deze ontslagen. Het woord ‘herstructurering’ is zelfs te zwaar voor wat er gebeurde bij Duvel Moortgat, maar het was nodig om alles eens te herbekijken. Die oefening is nu achter de rug.”

MEER OVER Coronavirus