© BELGA

Lierse K. haalt Timo Cauwenberg naar het Lisp

Lierse K. verzekerde zich zondag van de diensten van Timo Cauwenberg. De 25-jarige ervaren linkerflankverdediger komt transfervrij over van Lommel en ondertekende een overeenkomst van één seizoen met optie op een bijkomend jaar op het Lisp.

Kurt Guldentops

Timo Cauwenberg speelde sinds 2016 liefst 104 wedstrijden voor Lommel en was voorheen ook nog actief bij ASV Geel en Sint-Truiden. De linkerflankspeler had nog een lopend contract bij Lommel, maar de recente overname deed hem toch besluiten op zoek te gaan naar een nieuw avontuur.

“Bijna heel 1B is overspoeld geworden door buitenlandse investeerders. Ik heb er ook in Lommel het voorbije jaar de nadelen van mogen ondervinden. In die zin was ik vooral op zoek naar een nieuwe uitdaging, die me opnieuw plezier in het voetbal zou geven en me hongerig kon maken.”

Die uitdaging wordt dus Lierse, waarmee Timo Cauwenberg de stap naar 1B hoopt te zetten. Het heet alles om de ideale match te vormen. “Dat denk ik wel. Ik ben alvast enorm blij met deze transfer”, geeft de verdediger aan. “De club ademt ambitie, is in Belgische handen en kan teren op een rijke achterban. Ik kijk er naar uit om straks voor die vele geel-zwarte fans te voetballen. En Lierse na een lastig seizoen ook opnieuw mee in de bovenste helft van het klassement te loodsen. Het plaatje klopte gewoon.”

Met Timo Cauwenberg halen de Pallieters naast een brok ervaring ook een onvervalste aanjager in huis. “Ik ben er niet vies van de mouwen op te stropen”, bevestigt hij. “Het zit in me ingebakken om telkens tot het uiterste te gaan. Die werklust kan ik de fans nu al beloven. In een lastige reeks als eerste nationale heb je dergelijke types ook nodig. Ach, ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen. Ik pakte met Lommel al de titel in deze reeks. Ik hoop een gelijkaardig scenario te kunnen schrijven op het Lisp.”

Weer samen met Santermans en Vermeiren

Cauwenberg vindt in Lier Ben Santermans en Simon Vermeiren terug, met wie hij eerder al samenspeelde in Lommel. “Ik kan opnieuw carpoolen met Ben en kijk uit naar onze eerste rit. In principe moest ik nu met Lommel opnieuw aan de slag. Maar ik zal die tien extra dagen voor de eerste training in Lier gebruiken om me conditioneel helemaal op peil te houden. Vanaf de eerste dag wil ik er helemaal vol voor kunnen gaan.”

Cauwenberg is nu al de tiende nieuwkomer in Lier. Eerder werden ook Bernd Brughmans (Thes Sport), Jarno De Smet (Beerschot), Ibrahim El Ansri (Thes Sport), Emile Samyn (Roeselare), Ben Santermans (Lommel), Bob Straetman (Lokeren), Simon Van Geet (ASV Geel), Yentl Van Genechten (Thes Sport) en Joppe Vannuffelen (ASV Geel) naar het Lisp gehaald.

Meer sportnieuws

MEER OVER Lierse K.