Suske en Wiske Museum gaat weer open

Bezoekers zijn vanaf nu weer welkom in het Suske en Wiske Museum. Door de coronamaatregelen is het aantal gezinnen voor de museumtocht beperkt. Maar dat wordt goedgemaakt met een interactieve speurtocht in de tuin ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Suske en Wiske.

Het coronavirus dwong het museum al vlug te sluiten, maar dit weekend opende het opnieuw de deuren voor het grote publiek. “Zolang de coronamaatregelen gelden, zijn bezoekers verplicht om te reserveren via een online tool op de website. In plaats van negen families kunnen er nu slechts vier tegelijkertijd de Striptoer doen.

Maar het duo wordt dit jaar 75 jaar en daarom hebben we deze zomer een speciaal extraatje. In onze tuin kunnen de bezoekers deelnemen aan de Titeltocht”, zegt waarnemend directeur Lieve Crauwels.

Met een uniek doe boekje gaan deelnemers op zoek naar de covers van 25 albums die in de tuin verstopt zijn. Bij elke cover hoort een opdracht. Wie niet genoeg tijd heeft om alle opdrachten uit te voeren, kan het boekje mee naar huis nemen om daar verder aan de slag te gaan.

© Erik Vandewalle

Gedeputeerde Luk Lemmens ontving de eerste deelnemers aan de Titeltocht. “Corona zorgt inderdaad voor een aangepast bezoek. Nu meer mensen deze zomer op vakantie gaan in eigen land, is een bezoek aan het Suske en Wiske Museum prima te combineren met een wandeling in de Kalmthoutse Heide.”

www.suskeenwiskemuseum.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio