© Britta Pedersen/zb/dpa

Lewis Hamilton wil meer diversiteit in de motorsport: 'Het volstaat niet om naar mij te wijzen'

Lewis Hamilton gaat een commissie met zijn naam oprichten om meer diversiteit in de motorsport te krijgen. In een bijdrage voor de Sunday Times klaagt de wereldkampioen Formule 1 aan dat er, ondanks zijn successen, nog altijd te weinig kleur is in de Formule 1.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Lewis Hamilton toont dat hij klaar is voor het nieuwe F1-seizoen (en heeft duidelijke boodschap)

'Motorsport moet zo divers worden als de complexe en multiculturele wereld waarin wij vandaag leven', schrijft Hamilton, die zich regelmatig mengt in het racismedebat. 'Ondanks mijn successen in de sport, blijven de barrières die de F1 zo exclusief houden, bestaan. Het volstaat niet om naar mij te wijzen, en dat als vooruitgang te beschouwen.'

De zesvoudige wereldkampioen plant de oprichting van een Hamilton Commission. Door samen te werken met een aantal wetenschappelijke organisaties wil de Brit zwarte jongeren stimuleren om zich te verdiepen in wetenschappen, technologie, ingenieursstudies en wiskunde. Dat moet op termijn leiden tot meer kleur in de F1.

'De tijd van platitudes en symbolische gestes is voorbij. Ik hoop dat de Hamilton Commission echte, meetbare verandering tot stand zal brengen', aldus de 35-jarige Hamilton.

MEER OVER Lewis Hamilton

Meer sportnieuws