Nog steeds klachten over ‘stank’ Burger King in Massenhoven

Een hamburger van Burger King. Foto: AFP

Nog steeds klachten over ‘stank’ Burger King in Massenhoven

Print
Zandhoven / Massenhoven -

Raadslid Pol Nagels (N-VA) ontvangt naar eigen zeggen nog veel klachten over stankhinder van Burger King Zandhoven in Massenhoven. Tijdens de gemeenteraad polste hij of de gemeente het hamburgerrestaurant niet kan verplichten om een sterkere koolstoffilter te plaatsen.

Burger King grillt zijn burgers en bakt ze niet zoals de meeste fastfoodketens. Hierdoor hangt er tijdens de openingsuren een soort barbecuegeur in de omtrek. Die geur is soms zo sterk dat de omwonenden hun wasgoed niet meer buiten op de draad kunnen hangen.

Volgens schepen Joris Geens (CD&V) voldoet Burger King juridisch-technisch aan alle vergunningseisen en is het in die zin moeilijk om nog een extra filterinstallatie af te dwingen. “Al heb ik tijdens de gesprekken wel altijd de indruk dat ze van goede wil zijn. Onze milieudienst ontvangt ook soms nog klachten. Het zwerfvuil van Burger King blijft eveneens een probleem. We zullen het nog eens bekijken.” Nagels vroeg of de gemeente geen QR-codes op vuilbakken kan aanbrengen zodat inwoners die kunnen scannen om de gemeente te verwittigen welke vuilbakken vol zijn. “Wij hebben dat systeem al”, antwoordde schepen Geens verrassend. “Op onze app van de gemeente staat een tool waarmee je rechtstreeks de technische dienst kan verwittigen als er een vuilbak van de gemeente vol steekt.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio