Elk zijn tafel in evenementenhal: eerste fysieke gemeenteraad sinds pandemie verloopt vlot

De eerste fysieke gemeenteraadszitting sinds de corona-uitbraak vond plaats in evenementenhal De Populier. Foto: kma

Elk zijn tafel in evenementenhal: eerste fysieke gemeenteraad sinds pandemie verloopt vlot

Print
Zandhoven -

Voor het eerst sinds de corona-uitbraak kwam de gemeenteraad van Zandhoven weer fysiek samen. De raadzaal in het gemeentehuis werd ingeruild voor evenementenhal De Populier. Onder meer het schenken van de Kereuzze KaZo-cheque ter waarde van 10 euro aan alle inwoners werd goedgekeurd.

Elk raadslid zat aan een apart tafeltje op een veilige twee meter afstand van elkaar. De punten werden op een groot scherm getoond. Af en toe was het een beetje een geworstel met ontsmette microfoons en de klank kon soms beter, maar voor de rest verliep de zitting gesmeerd. Ook publiek was opnieuw welkom na twee digitale zittingen. Er kwamen wel minder toeschouwers dan normaal in de raadzaal het geval is.

Op het vlak van coronamaatregelen werd de Kereuzze KaZo-cheque goedgekeurd, ter ondersteuning van de lokale ondernemers. Elke Zandhovenaar krijgt zo’n KaZo-cadeaucheque cadeau ter waarde van 10 euro, die binnen de drie maanden besteed moet worden in Zandhoven of deelgemeenten. Volgende week zullen coronavrijwilligers brieven steken in 5.400 brievenbussen waarin de Zandhovenaar kan lezen op welke dag hij zijn cheque kan afhalen. Er worden twee ophaalmomenten voorzien, op 29 of 30 juni, op een locatie in elke deelgemeente. Om te verhinderen dat het daar een overrompeling wordt, zullen de mensen verspreid over de twee dagen per straat opgeroepen worden. Ze moeten bij het afhalen van hun Kereuzze KaZo-cheque verplicht een mondmasker dragen. Wie er niet geraakt, mag ook iemand anders zijn cheque laten ophalen of later naar het gemeentehuis komen.

“De cadeaucheques gewoon in de brievenbussen steken doen we niet”, zegt algemeen directeur Annick Smeets. “Het gaat hier om geld, en bij de verdeling van de mondmaskers bleken er toch nog enkele mensen geen masker ontvangen te hebben.”

Elk zijn tafel in evenementenhal: eerste fysieke gemeenteraad sinds pandemie verloopt vlot
Er zat iets minder publiek dan anders in de zaal. Foto: kma
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio