Olivia Classic op 20 september, dit keer met vrije start en zonder begeleiding politie

Zo werd de Olivia Classic enkele jaren geleden gereden. Foto: Hans Otten

Olivia Classic op 20 september, dit keer met vrije start en zonder begeleiding politie

Print
Herentals -

Wielertoeristen en wandelaars verzamelen op zondag 20 september in de Fermerijhoeve op de Poederleeseweg (toegang via de Watervoort) in Herentals voor de tiende Olivia Classic. De toer voor wielertoeristen kent dit keer een vrije start tussen 8u en 10u en is zonder politiebegeleiding.

“Zo kunnen we de veiligheid en de mogelijke Covid 19-beperkingen in acht nemen”, zegt mede-organisator Herman Lemmens. “We zullen de deelnemers vooraf een briefing geven en we zorgen ervoor dat er geen heel grote groepen samen starten.”

Het peloton volgt een parcours van 90 kilometer door de Kempen. Er is ook een tocht van 50 kilometer en een bewegwijzerde familiefietstocht van 25 kilometer. Tot slot kunt u ook de wandel- en looptocht meedoen, van 5 of 10 kilometer, met start om 9u.

“Onze Olivia Classic ondersteunt onderzoek aan de KU Leuven en de universiteit van Gent. We financieren onderzoek naar hersentumoren bij kinderen, maar ook onderzoek naar andere kankers”, zegt initiatiefnemer Eddy Hendrickx. Het Olivia Fund financiert onder meer het nieuwe onderzoek naar immunotherapie voor neuroblastoma, een zeer agressieve hersenkanker die vaak kinderen treft. De behandeling is gebaseerd op beenmergtransplantaties.

Inschrijven voor de Olivia Classic kan alleen ter plaatse en kost 9 euro of 5 euro voor de familiefietstocht.

www.olivia.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio