© EPA-EFE

Novak Djokovic neemt zijn tijd om te beslissen over deelname US Open: “Liefst van al zou ik gaan”

De nummer één van de wereld in het mannentennis, Novak Djokovic, is er nog niet uit of hij zal deelnemen aan de US Open (31 augustus-13 september). De Serviër was de voorbije weken meermaals kritisch voor de plannen van de organisatie in New York.

LEES OOK. Dansende Djokovic zorgt alweer voor ophef: nummer 1 negeert coronaregels (en dat kan wel eens gevolgen hebben)

“Ik zou het liefst gewoon gaan”, zei Djokovic in een interview met Tennis Channel. “Mogelijk verandert er nog veel aan het scenario dat de voorbije weken naar buiten werd gebracht en worden er nog veel veiligheidsmaatregelen verlicht. Ik ga dus nog even wachten en zien hoe het evolueert. Ik kan op dit moment niet ‘ja’ of ‘neen’ zeggen.”

De US Open zal eind augustus starten onder een strikt veiligheidsprotocol, dat werd opgesteld door de Amerikaanse tennisbond (USTA). Djokovic bekritiseerde dat plan de voorbije weken. Het steekt vooral dat hij slechts een zeer beperkte staf mag meebrengen en dat de spelers hun tijd tussen de wedstrijden moeten doorbrengen in luchthavenhotels. (belga)

MEER OVER US Open

Meer sportnieuws