© Photo News

Antwerp vangt 300.000 euro minder in Europa, sponsors blijven wel trouw ondanks coronacrisis

De UEFA heeft uitgerekend dat het verlies door de coronacrisis zo’n 500 miljoen euro zal bedragen. Daarom is er besloten dat de startpremies in de Champions League en in de Europa League de ­volgende vijf jaar enigszins zullen verlagen. Niet spectaculair, maar toch.

Volgens een simulatie ­zouden de deelnemers aan de poulefase van de Champions League - voor België zijn dat Club Brugge en mogelijk AA Gent - zo’n 1,1 miljoen euro minder opstrijken. Wie zich plaatst voor de ­Europa League - voor België zijn dat Charleroi en ­mogelijk Antwerp en/of Standard - moet het met 300.000 euro minder stellen.

“Aanvankelijk hield de UEFA rekening met een verlies van 700 à 900 miljoen euro”, zegt Michael Verschueren, bestuurslid van de UEFA Club Competitions. “Maar ­aangezien het virus meer onder controle lijkt en de Champions League en Europa League straks kunnen ­afgewerkt worden in Lissabon en Duitsland is de ­schade iets beperkter.”

Als er matchen achter gesloten deuren of met minder publiek gespeeld moeten worden, dan zal Club Brugge nog meer geld mislopen. Club moet volgens afspraak ook 1,75 miljoen euro storten in het solidariteitsfonds om te delen met de andere Belgische clubs.

Sponsors blijven Great Old trouw ondanks coronacrisis

De coronacrisis speelt elke voetbalclub parten, en daarom is de steun van trouwe sponsors net nu onontbeerlijk. Gisteren viel er op de Bosuil wat dat betreft goed nieuws te rapen. Bart Deswert, Business Unit Director van BMW Group Centrauto en Sven Van Loon, General Manager van houtbedrijf Ligna en voorzitter van de jeugdwerking, kondigden fier hun verlengde partnership aan. Beide firma’s blijven nog minstens twee jaar de club trouw. BMW Centrauto en Ligna delen ook een loge op de hoofdtribune.

Meer voetbalnieuws