Burgemeester doet oproep naar getuigen vandalisme

De fontein: de mastendop is van zijn sokkel geslagen. Foto: Frans Sluyts

Burgemeester doet oproep naar getuigen vandalisme

Print
Zandhoven -

Ook in Zandhoven woedde donderdag een bescheiden beeldenstorm. De mastentop van de gemeentelijke fontein op het statieplein aan de Liersebaan in hartje centrum werd op klaarlichte dag van zijn sokkel geklopt. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) zoekt getuigen.

“Hij lijkt toch niet op Leopold II?”, merkte iemand ludiek op Facebook op. Maar burgemeester Van Hove kan er niet om lachen. De mastentopfontein verwijst naar de bijnaam van de Zandhovenaars, die vroeger de geuzennaam ‘doppenrapers’ hadden, omdat er zo veel mastentoppen werden geraapt. “Het voorval is op klaarlichte dag gebeurd. Het gaat zeker om een daad van vandalisme, want onze gemeente heeft er niet aan gewerkt”, zegt burgemeester Van Hove. “Bovendien kreeg ik ook signalen van vandalisme aan De Populier vandaag. Zo werden er spullen zoals stoelen uit het gemeentemagazijn gesleept om rond de skateramp te zetten en werd er ingebroken in de jurytoren aan de jumpingpiste achter De Populier. Binnen in de jurytoren werden er wat vernielingen aangebracht. Er zullen zich een paar jongeren verveeld hebben.”

De gemeente heeft vermoedens wie verantwoordelijk kan zijn voor, maar zoekt getuigen. Wie iets weet, kan mailen naar burgemeester@zandhoven.be of telefoneren naar de politie Zara op 03.484.30.05.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio