Zwembad heropent pas in september

Deze zomer nog geen zeemeerminfeestjes in het zwembad van Pulderbos. Foto: Mia Uydens

Zwembad heropent pas in september

Print
Zandhoven / Pulderbos -

Spijtig nieuws voor de inwoners van Zandhoven zonder eigen zwembad die voor een lange staycation staan: intercommunale Igean besliste na overleg met de gemeenten Zandhoven en Zoersel om het zwembad van Pulderbos pas in september te heropenen, en niet op 1 juli zoals normaal zou mogen.

Op 1 juli gaan de meeste zwembaden weer open. Wat het zwembad van het revalidatiecentrum in Pulderbos betreft, wordt die heropening nog twee maanden uitgesteld. Het zwembad wordt in opdracht van de gemeenten Zandhoven en Zoersel door Igean geëxploiteerd. Het zijn ook die twee gemeenten die de exploitatie financieren.

Voor de heropening moet er aan extra veiligheidsmaatregelen worden voldaan. Die zijn op zich niet onoverkomelijk omdat het zwembad van Pulderbos niet zo druk is, zeker niet in de zomer. “Maar na een kosten-batenanalyse werd beslist om in juli en augustus volop op het onderhoud te focussen om daarna een vlotte heropstart van het schoolzwemmen en de zwemlessen in september te verzekeren. Vanaf dan zal ook het vrij zwemmen weer opstarten”, zegt Bieke Van Baelen van Igean. “Ook andere verenigingen en particulieren zullen dan weer welkom zijn in Pulderbos. Op onze webpagina www.igean.be/zwembad zal in augustus een update worden gegeven.”

Er waren al wat afzeggingen van sportkampen die normaal in de zomervakantie het zwembad van Pulderbos af zouden huren. Voor de vaste gebruikers is het wel een ontgoocheling, temeer omdat er maar zeer weinig zwemwater in de omgeving is en het zwembad van Pulderbos sociale tarieven hanteert.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio