© atv

Horecazaak Café Impérial op Meir sluit na tien jaar: “Met pijn in ons hart”

Café Imperial houdt het na tien jaar voor bekeken. De horecazaak op de hoek Meir-Wapper in Antwerpen wijst naar het coronavirus als de oorzaak. “Dat virus heeft serieus roet in ons eten gestrooid”, zegt de directie. “We sluiten met pijn in ons hart.”

In het paleis op de Meir verbleef Napoleon ooit, net als Leopold II en de Prinsen van Oranje. Nu is er de Chocolate Line van Dominique Persoone gevestigd, zit op de binnenplaats interieurzaak Flamant maar sinds tien jaar ook Café Imperial. Die horecazaak kreeg de coronasluiting niet verteerd en gaat dus niet meer terug open. In de lockdown keek de zaak nog hoopvol uit naar een heropening, en werd de parket van de keizerlijke vertrekken geboend.

Maar het mocht dus niet baten en de uitbaters en ploeg gooien nu de handdoek. “Een oase van rust op het midden van de Meir”, zo blikken de gasten nu met spijt terug. “Zó jammer, hopelijk blijft deze parel aan de kroon van Antwerpen zijn authenticiteit bewaren!” Het is afwachten wat er met het pand gaat gebeuren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio