Kopstuk van Antwerpse drugsmaffia opgepakt in Dubai

De Antwerpse drugscrimineel Nordin El H. (32) is opgepakt in Dubai. Dat nieuws is aan onze redactie bevestigd. El H., bekend als ‘Dikke Nordin van Den Dam’, wordt beschouwd als één van de hoofdverdachten in de reeks aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu van de voorbije maanden.

vdaa, sare, jtp

El H. wordt in Antwerpen gezien als de man achter tal van granaataanslagen, brandstichtingen en beschietingen tegen andere drugscriminelen van de voorbije maanden. Zijn ouderlijke woning werd beschoten, de auto van zijn moeder werd in brand gestoken, er werden (nep)granaten voor de deur gelegd en zijn broer werd aangevallen op straat.

Zelf verbleef Dikke Nordin al die tijd in Dubai, van waaruit hij de touwtjes van zijn organisatie in handen hield. Hij stond geseind door Interpol en werd onlangs in Dubai opgepakt. Hij is de eerste grote Belgische drugscrimineel die in Dubai werd opgepakt.

“We hopen als parket dat we ook in de toekomst op de hulp en samenwerking van de autoriteiten en politiediensten in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen rekenen om door ons land gezochte personen op te pakken”, zegt het Antwerpse parket in een persbericht.

De 32-jarige El H., ooit een kleine straatdealer in de Antwerpse wijk Dam, groeide de laatste jaren uit tot een van de grote spelers op de markt van de internationale cocaïnesmokkel. El H. wordt ook nog vervolgd in het dossier rond de cocaïneuithalers van Frank ‘De Tank’ V. Volgende week woensdag beslist de raadkamer over de verwijzing van die zaak.

LEES OOK: Spoor van drugsoorlog in Antwerpen leidt naar Dubai

© rr

© Getty Images

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio