© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

EuroMillions League start op 2 oktober met topper Charleroi-Telenet Giants Antwerp

De Pro League gaf de nieuwe kalender van de EuroMillions League vrij. De nieuwe campagne start op vrijdag 2 oktober. De topper van de eerste speeldag is Charleroi dat bekerwinnaar Telenet Giants Antwerp in de Dôme ontvangt. Een heruitgave van de bekerfinale van 8 maart, de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen en voor de uitbraak van de corona-pandemie.

Patrick Ceulemans

Oostende opent dezelfde avond in Brussels en Luik ontvangt in de Country Hall Limburg United. Op zaterdag 3 oktober ontvangt Okapi Aalstar in het Forum Leuven Bears. Kangoeroes Mechelen is de eerste speeldag bye. Op de tweede speeldag is er op zaterdag 10 oktober al de regionale clash tussen Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Mechelen in de Lotto Arena.

De EuroMillions League start weer met twee poules van vijf. Nog in de poule van Kangoeroes Mechelen en Telenet Giants Antwerp zit naast Charleroi ook Oostende en Brussels. Na de eerste ronde worden de punten meegenomen en wordt er met de tien ploegen een volledige speelronde betwist. De eerste acht werken de play-offs af.

Alle andere reeksen in het Belgische basketbal, eerste klasse vrouwen, tweede klasse mannen, landelijk, provinciaal niveau en de jeugd vatten in het weekend van 5 september aan.

Normaal gezien is het tevens het laatste seizoen van de Belgische eerste klasse. De Belgische Pro League en de Nederlandse Dutch Basketball League willen in september 2021 met een BeNeLeague van start gaan. Acht werkgroepen onderzoeken nu de haalbaarheid van deze competitie en in oktober 2020 moet er witte rook volgen.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal