Asalam op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. © Google Streetview

Hasj op de toog tijdens politiecontrole, broodjeszaak gesloten door burgemeester

Broodjeszaak Asalam op de Turnhoutsebaan is gesloten door burgemeester Bart De Wever (N-VA). In de eetgelegenheid werden drugs verkocht, tijdens een controle vond de politie er hasj op de toog.

Het college bevestigde eerder deze week het besluit van burgemeester Bart De Wever (N-VA) om broodjeszaak Asalam op de Turnhoutsebaan in Borgerhout een sluiting van een maand op te leggen. “Die sluiting komt er wegens herhaaldelijke illegale feiten”, zegt de stad Antwerpen.

Tijdens een gecoördineerde actie in de wijk stelde de politie vast dat de eetgelegenheid heel wat bezoekers over de vloer kreeg die snel binnen en buiten gingen en geen eten kochten. “Van vrienden hoorde ik dat ik hier hasj kon kopen. Ik moest van de drugsverkoper ook eten aankopen”, verklaarde een man die bij het buitenkomen gecontroleerd werd. Hij had een gebruikershoeveelheid van 2,48 gram hasj op zak.

De politie ging over tot een huiszoeking van Asalam en vond daarbij nog drugs. “Op de toog lag een verkoophoeveelheid hasj van 1,94 gram. Verder bezat de uitbater 510 euro en lag er onder een matras op de eerste verdieping 490 euro verdeeld over verschillende coupures. De uitbater werd gearresteerd”, zegt de stad in een persbericht.

De stad tilt er zwaar aan dat Asalam op een drukke verkeersas, vlak bij verschillende winkels, haltes van het openbaar vervoer en scholen ligt. “De aanwezigheid van de zaak zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde in de buurt”, luidt het. “Bovendien werd de zaak al eerder bestuurlijk gesloten omwille van druggerelateerde activiteiten.” De eettent werd een maand gesloten, op 14 juli mag de zaak terug openen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio