Tomorrowland wil volgend jaar drie festivalweekends in Boom

De geruchten dat Tomorrowland volgend jaar drie weekends in Boom zou neerstrijken, circuleren al een paar maanden. De organisatie bevestigt nu dat het een interessante piste is om de verliezen van dit jaar enigszins te compenseren, “maar er is nog niets besproken of beslist”.

Sylvia Mariën

Door de maatregelen om Covid-19 in te dijken, kan Tomorrowland dit jaar niet doorgaan. In plaats daarvan komt er op 25 en 26 juli een digitaal festival, ‘Tomorrowland around the world’. Iedereen met tickets kan dan inchecken op een onbekend virtueel eiland, tot stand gebracht met de nieuwste game- en videotechnieken. In totaal zijn er acht podia met elk een eigen line-up. Enkele bekende namen die een set zullen spelen zijn David Guetta, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto en Steve Aoki.

“Momenteel ligt onze focus 100% dáárop”, zegt Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen. Maar of ze toch al durft vooruit te blikken naar 2021? “Een derde weekend Tomorrowland zou voor alle betrokkenen een oplossing kunnen zijn om het volledig verloren seizoen 2020 en alle gevolgen daarvan gedeeltelijk goed te maken. Maar dat is in de huidige omstandigheden nog verre toekomst en is nog niks besproken noch beslist. We wachten sowieso af hoe de situatie de komende maanden evolueert. We kunnen, net als de overheden, op dit moment niet heel ver in de toekomst kijken.”

Buurtbewoners

Als Tomorrowland inderdaad een derde weekend zou willen organiseren in De Schorre in 2021, zal de festivalorganisatie daarover een akkoord moeten bereiken met de gemeentebesturen van Boom en Rumst en met de provincie Antwerpen. Bij de buurtbewoners ligt het idee van drie weekends gevoelig, meldde ATV dinsdag. Dat erkent ook Jurgen Callaerts (N-VA), de burgemeester van Rumst, al vindt hij het wel waard om drie weekends te overwegen als dat het festival en de economische schade kan redden. Het maakt ook een groot financieel verschil voor de gemeenten Rumst en Boom zelf. Zij verliezen nu respectievelijk meer dan 700.000 en 1,3 miljoen euro. De provincie zegt nog geen officiële vraag ontvangen te hebben en vindt het voorbarig om te reageren.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio