Geen Sagan in de Ronde van Vlaanderen dit jaar.

Geen Sagan in de Ronde van Vlaanderen dit jaar. © BELGA

Peter Sagan bevestigt: geen kasseiklassiekers dit jaar, herstart in Strade Bianche

Het hing al enige tijd in de lucht en is nu ook tijdens een videoconferentie bevestigd door teammanager Ralph Denk en sportdirecteur Enrico Poitschke: Peter Sagan (30) zal niet aan de start komen van de kasseiklassiekers. De kopman van BORA-hansgrohe kiest voor de dubbel Tour-Giro.

gvdl

Door de korte periode tussen het einde van de Tour en de start van de Giro was het niet zeker of de Slovaak zich aan het originele plan om de dubbel te doen zou houden. Tussenin staat ook nog het WK in Zwitserland op het programma, al acht de Slovaak zich daar kansloos. Maar tussen de start van de Tour en het einde van de Giro liggen slechts 58 dagen waarin 42 etappes moeten worden afgewerkt.

Door deze beslissing, vermoedelijk beïnvloed door een financieel aanbod van Giro-organisator RCS, laat Sagan onder anderen de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem schieten, wedstrijden die hij in het verleden allemaal wist te winnen.

Sagan herbegint het seizoen op 1 augustus en rijdt in de daaropvolgende dagen ook Milaan-Turijn en Milaan-Sanremo (8 augustus). Als voorbereiding op de Tour staat hij dan weer aan de start van het Criterium du Dauphiné.

BORA - hansgrohe werkt momenteel een hoogtestage af in het Oostenrijkse Ötztal, één van de commerciële partners van het Duitse team.

MEER OVER Ronde van Vlaanderen

Meer sportnieuws