Opnieuw granaat ontploft in Deurne: geviseerd pand eigendom van doelwit vorige week

Onbekenden hebben maandagnacht een granaat gegooid naar een pand aan de Boterlaarbaan in Deurne. Het explosief ontplofte rond 4 uur ’s nachts en veroorzaakte schade aan het gebouw. Niemand raakte gewond. Net als vorige week lijkt ook nu familie B. het doelwit van de aanslag.

jtp, sare

Een buurtbewoner had de knal gehoord, maar de politie werd ook via de beveiligingsfirma verwittigd. Het Antwerpse parket vorderde een onderzoeksrechter wegens vernieling door ontploffing. In de vroege ochtend werd al ter plaatse afgestapt.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek, ook ontmijningsdienst DOVO ging mee ter plaatse. “De federale gerechtelijke politie Antwerpen zal het verdere onderzoek voeren”, aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Ten Eekhovelei

Alles wijst ook deze keer naar het drugsmilieu. Mogelijk is er zelfs een link met de granaataanslag van vorige week in de Ten Eekhovelei in Deurne. De granaat ontplofte afgelopen nacht namelijk tegen de gevel van een zaal die volgens onze informatie eigendom is van de familie B.

Diezelfde familie was ook vorige week op de Ten Eekhovelei het doelwit. Toen werd onder een Volkswagen Caddy een granaat gegooid. Die auto staat op naam van de dochter des huizes, zaakvoerster van de feestzaal/dansschool.

De familie B. heeft op verschillende manieren een band met het drugsmilieu. Een van de broers werd in het verleden veroordeeld in een dossier rond de invoer van een partij cocaïne van 56 kilogram.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio