Schepen van Toerisme Dries Van Dyck (rechts) met zijn tweelingbroer Bert op de Trappistenroute in het gehucht Salphen. © kristin matthyssen

Schepen loopt Trappistenroute met tweelingbroer

Je moet er wat voor over hebben: om toerisme in eigen achtertuin te promoten, liep schepen van Toerisme en Cultuur Dries Van Dyck (DBM) samen met zijn tweelingbroer Bert de fietsroute Trappistenroute als marathon. Dries moest door de warmte halverwege opgeven, Bert finishte wel.

kma

Normaal is een marathon dik 42 kilometer en laat dat nu net de afstand van de toeristische Trappistenroute zijn. De officieuze afstand, want op de bordjes staat 44 kilometer, maar eigenlijk is ze 42 kilometer en een klets. Normaal is het de bedoeling dat die route langs de lokale toeristische toppers als de Scherpenbergmolen, de Abdij der Trappisten en Domein de Renesse per fiets wordt afgelegd, maar schepen van Toerisme en Cultuur Dries Van Dyck (DBM) bond samen met zijn tweelingbroer Bert zijn loopschoenen aan.

Het 45-jarig identiek broederpaar startte niet gelijktijdig. Bert startte een halfuurtje vroeger zodat de social distance werd gerespecteerd. Voor Bert was het al zijn vierde marathon, voor Dries ging het om een primeur. Door een blessure en vooral door de warmte moest hij na twintig kilometer zijn tocht staken. Bert liep wel heel de Trappistenroute uit. In plaats van de klassieke joggingoutfits droegen ze een zwart shirt van hun punkband This Means War.

“Ik had de Trappistenroute al gefietst, maar al lopend geniet je nog meer van het landschap”, stelde Dries Van Dyck tevreden vast.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio