Extra hotspot in Mechelen: Van der Valk opent groot terras met zicht op water

Klanten hebben vanop het terras een mooi zicht op het Keerdok. Foto: Dirk Vertommen

Extra hotspot in Mechelen: Van der Valk opent groot terras met zicht op water

Print
Mechelen -

Mechelen heeft er voor de zomer een extra hotspot bij om te verpozen. Het Van der Valkhotel opende een groot terras met zicht op het Keerdok waarmee het ook mensen uit de streek wil aanspreken.

Begin mei opende het viersterrenhotel in het oud zwembad op het Rode Kruisplein opnieuw de deuren na een sluiting van zes weken. Gasten keren met mondjesmaat terug. “Tijdens de week draaien we vooral op zakentoerisme, maar dat staat op een laag pitje”, zegt directeur Roy Wohrmann. Ook op de grote toestroom aan toeristen is het voorlopig nog wachten. Afgelopen zaterdag waren er in het nieuwe hotel 25 van de 125 kamers geboekt. Zoals overal hoopt het hotel op beterschap, nu sinds maandag de grenzen opnieuw open zijn.

Zandbak en petanquebaan

Om een ruimer publiek aan te spreken, maakte Van der Valk Mechelen versneld werk van een terras. “Dit is een tijdelijke oplossing om onze zomer goed te maken. We spreken er ook klanten uit het Mechelse mee aan”, vertelt Wohrmann. Op het terras is er plek voor 160 mensen. “Ze kunnen bij ons heel de dag door terecht, van ’s morgens tot ’s avonds laat. Voor een koffie, een wijntje of een cocktail, maar ook om te ontbijten, te lunchen of te dineren”, legt Roy Wohrmann uit. Binnenkort komt er nog een zandbak voor kinderen bij en een petanquebaan.

“Wij willen onze klanten een leuke tijd bezorgen. Dat is ook de reden waarom we onze bar in het hotel nog hebben verfraaid”, klinkt het. Tegen volgende zomer wil de hotelier het terras verder uitbouwen door een houten vloer aan te leggen. Sinds de heropening na de coronacrisis hebben heel wat horecazaken werk gemaakt van een groter terras. Zo kreeg De Vleeshalle in de Huidevettersstraat toelating om er eentje te plaatsen op de stoep voor de markthal.

Extra hotspot in Mechelen: Van der Valk opent groot terras met zicht op water
Tegen volgend jaar wordt het terras verder uitgebouwd. Foto: Dirk Vertommen

www.hotel-mechelen.be

Tips om te Doen!