Mechelen Beach, de opvolger van het Beachvolleytornooi op de Grote Markt, wordt met een jaartje uitgesteld. © Dirk Vertommen

Nieuw evenement Mechelen Beach verhuist naar 2021

Mechelen Beach, het nieuwe format voor het bekende jaarlijkse beachvolleytornooi, verhuist naar de zomer van 2021. Dat maken de organisatoren bekend.

Na 22 jaar op de Grote Markt zou het evenement dit jaar voor het eerst plaatsvinden op de jeugdsite van Mechelen, Transit M op het Douaneplein. Naast het tornooi zelf planden volleybalclub Mavoc en Cravat Events ook een strandbar met tal van activiteiten. “Met in het nieuwe concept naast een kinderstrand ook een aanvullend programma voor alle leeftijden”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Jeugd en sport.

Op het programma stonden onder andere het beachsoccer- en een kubbtornooi. Maar zoals in veel gevallen gooit de coronacrisis roet in het eten. “De te nemen maatregelen en restricties op capaciteit laten het niet toe om het project op een veilige en rendabele manier te organiseren”, vertelt Yves Hellemans, zaakvoerder van Cravat Events.

“Ook voor Mavoc is het zeer spijtig dat de organisatie dit jaar niet kan doorgaan. Maar we zijn ervan overtuigd dat we hiermee de juiste beslissing hebben genomen, met veel respect voor de medewerkers en deelnemers die we geen garantie kunnen geven op een veilig tornooi”, reageert Stef Maes, voorzitter van Mavoc.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio